معرفی زورخانه های ساوه

ساخت وبلاگ

 

http://saveh110.blogfa.com

معرفی زروخانه  شهر کهن ساوه 
تمام توسط مردم نهاد انجام شده
زورخانه علی ابن ابیطالب (ع):


 

این زورخانه کوچک با همت و تلاش پیرمرشدی عاشق به نام مرشد شرکایی با هزینه شخصی و ملک خصوصی خویش در مساحتی حدود 50 متر مربع احداث بنا گردیده است قدمت این زورخانه به سالیان دور بر می‌گردد. این مرشد عاشق با شور و هیجان و علاقه ای وافر به مولا علی (ع) ضمن ایجاد فضایی با نشاط برای رشد اخلاقی و جسمانی جهت جوانان ساوجی خود نیز بر سردم این زورخانه می‌نشیند و با اشعار مذهبی حماسی و عرفانی و نواختن ضرب که از استاد حسین ولئیان قزوینی آموخته موجب رشد و شکوفایی اخلاقی و جسمانی جوانان ساوجی می‌شود.

 

+ نوشته شده در پنجشنبه نوزدهم خرداد ۱۳۹۰ساعت 15:50 توسط یا علی مدد | نظر بدهید
زورخانه پنج تن آل عبا(ع):


 

این زورخانه توسط آقای اصغر تاریخی یکی از علاقه مندان و عاشقان مولا علی(ع) و ورزش باستانی به یاد بود عموی شهیدش پهلوان واقعی شهید ماشاالله تاریخی تحت عنوان زورخانه پنج تن آل عبا در زمینی به مساحت بیش از 200 متر و بنایی به مساحت 180 متر با بودجه شخصی تاسیس و با مدیریت خودشان اداره می شود؛ از این زورخانه به مرکزی امن و سلامت برای آموزش ورزش باستانی فراگیری آیین جوانمردی و فتوت جهت استفاده جوانان ساوجی مهیا گردیده است.

 

دلاور ساوجی قهرمان سوم کشور مرشد تقی سعادتپور این جوان دلاور و قهرمان مرشد زورخانه پنج تن آل عبا با شرکت در سومین جشنواره انتخاب مراشد برتر ایران زمین در مرحله اول با ارائه سی دی در بین بیش از 600 مرشد شرکت کننده از سراسر کشور جز 31 نفر مرحله فینال انتخاب شد و در مرحله فینال که در شهرستان یزد برگزار شد موفق به کسب مقام سومی کشور و دیپلم افتخار گردید.

 

+ نوشته شده در پنجشنبه نوزدهم خرداد ۱۳۹۰ساعت 15:50 توسط یا علی مدد | نظر بدهید
زورخانه شهید اسماعیل اسدی و شهید حسین اروجی:


 

 این زورخانه در فضایی حدود 200 متر مربع دارای سالن بدنسازی به یاد بود پهلوانان واقعی معلم شهید قهرمان کشتی اسماعیل اسدی و شهید حسین اروجی به همت دلاور مردی خیر از نخبگان ورزش باستانی به نام آقای ناصر ثانی خانی با هزینه شخصی در سال 82 تاسیس گردیده است.

 

 مدیریت این زورخانه بعهده شخص موسس است که با درایت و مدیریتی خوب محیطی امن و سلامت را برای جوانان ایجاد کرده است.

 

مرشد محمد فخار:

 

این مرشد ارزنده شهر دارای 27 سال سابقه مرشدی سردم ورزش باستانی را در زورخانه های ساوه دارد؛ وی از جمله مرشدایی است که از استادان برجسته کشوری مرشد احمد جذاب، مرشد محمد برجی و مرشد طاهری طی دو دوره در امر آموزش استفاده کرده‌ است.

 

این دلاور نیز همچون اکثر مراشد شهر بدون هیچ‌گونه توقع و چشم داشتی باعث رونق سردمهای زورخانه های شهر بوده و هستند و در حال حاضر این عزیز در سردم زورخانه شهید اسدی و اروجی فعالیت می‌کند.

 

+ نوشته شده در پنجشنبه نوزدهم خرداد ۱۳۹۰ساعت 15:49 توسط یا علی مدد | نظر بدهید
زورخانه الزهراء (س):


 

این زورخانه که متعلق به شهرداری است، دارای 400 متر مربع مساحت است که ضمن ورزش باستانی دارای امکانات ورزشی و تشک کشتی است که تحت نظر شورای شهر و شهرداری به مدیریت دلاوری قهرمان از سلسله سادات جلیل القدر به نام سید ابراهیم کمال حسینی که خود از قهرمانان کشتی و پیشکسوت ورزش باستانی است اداره می‌شود.

 

 هزینه های این زورخانه توسط شورای شهر و شهرداری تامین می‌شود.

 

 مرشد رضا سروستانی:

 

این مرشد ارزنده با بیش از 30 سال سابقه ضمن ارشاد در سردم زورخانه‌های مختلف شهرستان ساوه در حال حاضر در زورخانه الزهرا شهرداری علاوه بر ارشاد در سر دم زورخانه یکی از بلبلان نغمه خوان خاندان عصمت و طهارت و ائمه اطهار (ع) نیز است که از اوان کودکی با صوت زیبا و دلنشینش گرمی بخش محافل تهنیت و تعزیت اهل بیت (ع) بوده و هست که با تلمذ از استادان برجسته فن مرشدی خود نیز با حکم مرشد نامدار کشوری مرشد فرامرز نجفی مجوز تعلیم و تربیت کاراموز را کسب کرده و مهیای آموزش نوباوگان و جوانان مشتاق ساوجی است.

 

+ نوشته شده در پنجشنبه نوزدهم خرداد ۱۳۹۰ساعت 15:49 توسط یا علی مدد | نظر بدهید
زورخانه قمر بنی هاشم (ع) :


 

 این زورخانه توسط مرحوم علی میرابی یکی دیگر از پهلوانان ولایتمدار و عاشق ورزش باستانی در زمینی به مساحت 250 متر با بودجه شخصی به مبلغ پانصد میلیون ریال تاسیس و با مدیریت خودش و که از اعضای هیئت عباسیه بود اداره می گردید و به همین جهت زورخانه را به نام نامی آقا قمر بنی هاشم نام نهاد.

 

شادروان پهلوان علی میرابی نهایت سعی و کوشش خویش را جهت ایجاد محیطی مناسب برای ورزش جوانان و تعلیم آداب و اخلاق حسنه به کار گرفت و در این فعالیت به موفقیت حداکثری دست یافت .

 

در حال حاضر این زورخانه با مدیریت برادرش آقای قاسم میرابی و فرزندانش و مساعدت و همکاری مرشد محمد بستانی پذیرای جوانمردان ساوجی می باشد.

 

مرشد محمد بستانی:

 

 این دلاور جوانمرد از مراشد پیشکسوت ورزش باستانی شهرستان ساوه است که بیش از 20 سال است که با تعلیم و آموزش پایه های ورزش باستانی دلاوران و قهرمانان زیادی را در عرصه ورزش باستانی پرورش داده است؛ لازم به ذکر است که این مرشد در همه مدت فعالیتش بدون داشتن کوچکترین توقع اعم از مادی و غیر مادی و با حسن خلق زیادش موجب جذب جوانان شده و از افتخارات شهرستان ساوه است.

+ نوشته شده در پنجشنبه نوزدهم خرداد ۱۳۹۰ساعت 15:49 توسط یا علی مدد | نظر بدهید
زورخانه شهید شعبانی:


 

 این زورخانه در فضایی حدود 100 متر مربع با بنای طرح قدیمی و با قدمت سی ساله با همت پیشکسوت مرحوم حاج احمد شعبانی به یاد بود پهلوانان واقعی تکاور شهید اسماعیل شعبانی ، طلبه شهید مسلم شعبانی و بسیجی شهید حسین شعبانی به هزینه شخصی احداث و با مدیریت ایشان سالهاست که پذیرای جوانان شایسته ساوجی است و در حال حاضر زورخانه به یاری دلاور مردی از نخبگان ورزش باستانی ساوه به نام آقای امیر صفری و گروهی از پیشکسوتان اداره می گردد.

 

این زورخانه دارای بیشترین قدمت در بین زورخانه های ساوه است و حتی می توان گفت زورخانه های دیگر شهرستان به نوعی محصول این زور خانه است.

 

مرشد سید پوریا توانگر:

 

 این جوان شایسته ساوجی از سادات بنی فاطمه فن مرشدی را بسیار سریع آموخت و در آغاز جوانی مهارت کافی را جهت ارشاد در سردمهای زورخانه را پیدا کرد؛ این سید شایسته ساوجی در حال حاضر در زورخانه شهدای شعبانی فعالیت می‌کند و با تلاش و پشتکاری که در این دلاور ساوجی سراغ می رود مطمئنا آینده درخشانتری را در زمینه ورزش باستانی پیش رو خواهد داشت .

 

+ نوشته شده در پنجشنبه نوزدهم خرداد ۱۳۹۰ساعت 15:48 توسط یا علی مدد | نظر بدهید
مروری کوتاه بر چگونگی احیا ورزش باستانی در ساوه

 

 حدود نیم قرن پیش ساوه فقط دارای یک زورخانه آنهم مربوط به پهلوان نامدار شادروان احمد نوابی بود که ضمن ورزش باستانی فعالیت‌های ورزشی دیگری همچون وزنه برداری و کشتی نیز در این زور خانه دارای رونق خاصی بوده است؛ پس از فوت این پهلوان زورخانه به مدت کوتاهی تحت نظارت فرزندان وی قرار گرفت و پس از دو سال تعطیل می‌شود.

به رسم حق شناسی از بزرگان، پهلوانان، پیشکسوتان و مراشدی که با تلاش و کوشش فراوان موجب اعتلای ورزش باستانی شهرستان ساوه شده‌اند بر آن شدیم تا به پاس زحمات بی دریغ این عزیزان گذری هر چند کوتاه به زورخانه های شهرستان ساوه داشته باشیم و با ارائه گزارش‌هایی از این ورزش مذهبی ملی بتوانیم هر چند اندک موجب شکوفایی بیشتر این ورزش و فرهنگ ولایی و پهلوانی آن در جامعه باشیم.

 

 

گروهی از ورزشکاران باستانی هر از چند گاهی در منازل شخصی خود بصورت موقت مراسم ورزش باستانی را برگزار می‌کنند؛ حدوداً پس از گذشت دو دهه با همت گروهی از پیشکسوتان بنای تاریخی چهار سوق تبدیل به زورخانه می گردد و قبل از تعطیل شدن این زورخانه با همت و تلاش زنده یاد حاج احمد شعبانی زورخانه شهدای شعبانی تاسیس می گردد و چراغ این زور خانه با تلاش دلاور مردی ساوجی از سلسله سادات به نام پهلوان سید محمد مداحی که خود به واقع دائره المعارف تمام کمال ورزش باستانی ایران زمین است پر فروغ می گردد و با حضور مکرر خویش و بهمراه آوردن نام آوران ورزش باستانی کشور به این زورخانه موجب اعتلا و شکوفایی این ورزش ولایی می‌شود.

 

 وی با ایجاد شور وشوق زیاد میان جوانان ساوجی و تشویق جوانمردان خیر ساوجی زمینه تاسیس زورخانه های دیگر را فراهم می آورد؛ در حال حاضر با تلاش این سید پهلوان و همت دلاوران موسس، ساوه دارای شش زورخانه فعال است که این امر موجب فخر و مباهات است که ساوه جز شهرهای طراز اول ورزش باستانی کشور قرار گرفته است.


 

گزارش تصویری از ورزش باستانی و زورخانه ای منتخبان شهرستان ساوه

2 مرداد 1395کد خبر : 988617263

 

به گزارش نارخبر، شهرستان ساوه از گذشته در ورزش باستانی سرآمد بوده است و قهرمانانی پرورش داده که قدیمی های این ورزش در کشور از آنها به نیکی یاد می کنند.

 

 


ادامه مطلب
شجره نامه فامیلی ساوه...
ما را در سایت شجره نامه فامیلی ساوه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9shjsavehb بازدید : 166 تاريخ : چهارشنبه 24 آذر 1395 ساعت: 8:32